Spoken | 5, 6, 7 en 8 oktober 2017

Spoken, een van Ibsens beruchte stukken uit de 19e eeuw die behoorlijk wat stof deed opwaaien. Helene Alving wil met de oprichting van een kindertehuis ter nagedachtenis aan haar overleden man haar liefdeloze huwelijk en de daarmee samenhangende leugens afsluiten. Zij vestigt al haar hoop voor de toekomst op Oswald, haar zoon die na een kunstenaarsbestaan in Parijs terugkeert naar huis. Wat zij allemaal weten en in hun hart en hoofd hebben opgesloten, kan het daglicht niet verdragen. De spoken uit het verleden hebben zich tegen hen gekeerd. Binnen het tijdsbestek van één dag verandert alles wat zeker en onwrikbaar leek. Langzaam maar zeker ontvouwt zich het verhaal over hypocrisie en de verwoestende werking van leugens. Over het nemen van verantwoordelijkheid. En over de sociale uitsluiting die dat met zich mee kan brengen.

Theatercollectief GARP maakt van Spoken een theatrale totaalervaring door een combinatie van theater, live muziek, video design en licht. Na afloop zult u zich vertwijfeld afvragen of datgene wat u gezien hebt, ook alles was wat er viel te zien.

TEKST Henrik Ibsen BEWERKING & REGIE Maaike Wijngaarden MUZIEK Maurice Knape VIDEO DESIGN & LICHT Joost Fibbe SPEL Annette de Zwart, Pyke van Koutrik, Ad Stavenuiter, Menno van Lieshout, Vivian Dabrowski

Kaarten kunt u hier bestellen.

Deze productie wordt mede gesponsord door www.feestkleding365.nl.

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *